Kontakt os
Artikler
Renovering
Billedgalleri
Referencer
Services
Om os
Artisans by nature
STENGULVSPECIALISTERNE
Marmor - granit - terrazzo - beton

Ofte stillede spørgsmål om poleret beton og slebet betonI et forsøg på at afklare enhver misforståelse om fordelene ved poleret beton, har DITOG Stengulvspecialisterne udarbejdet en liste over ofte stillede spørgsmål. Hvis du ikke får svar på dine spørgsmål af nedenstående, bifalder vi de eventuelle nye spørgsmål du måtte have, til bedre at bygge vores database over svarene. Du bedes sende dit spørgsmål, og vi svarer inden 48 timer fra modtagelsen af Deres spørgsmål.

Anvender i forsegler
Er alle beton slibere/polere ens
Er beton slibning/polering noget der sviner
Er der et alternativ til eksponering af aggregater (sten) i betonen
Er der forskellige typer af poleret beton
Er der standarder for mekanisk poleret beton
Er der ting, jeg bør vide, før jeg bygger
Er det muligt at beskadige betongulve
Er det svært at opretholde polerede betongulve
Er poleret beton dyrt
Er poleret beton noget for mig
Er poleret beton skadelig for miljøet
Er poleret beton gulve kolde eller glatte
Hvad gør poleret beton til en slidstærk og holdbar gulv
Hvad betyder poleret beton
Hvad koster poleret beton
Hvornår i byggeprocessen poleres betongulvet
Hvor holdbar er poleret beton
Hvor langt tid tager beton slibning/polering
Hvordan håndtere jeg spildte væsker på mit betongulv
Hvordan ved jeg om mit beton kan poleres
Hvordan vedligeholder jeg poleret beton
Hvorfor skal jeg polere beton, i stedet for at coate det med en høj kvalitets forsegler eller epoxy
Kan en blank overflade på poleret beton blive ødelagt
Kan jeg bruge enhver rengøringsmiddel på polerede betongulve
Kan jeg farve mit poleret betongulv
Kan jeg få polerede betongulve i min bolig
Kan jeg vælge stenene/aggregaterne til en ny beton støbning
Kan man polere et eksisterende betongulv 
Kan man udføre den samme beton blanding, der anvendes indenfor, til udendørs områder
Om brugen af poleret beton i dit hjem


Anvender i forsegler

Nej og ja. Vi anvender ikke en indkapslings forsegler såsom lak, akryl, polish eller epoxy; men vi anvender en hærder, der stopper støvdannelser fra betonen og hjælper gulvet med at bevare glansen, så det holder længere. Hærdning af beton overfladen er et obligatorisk proces ved poleret beton.

Er alle beton slibere/polere ens


Nej, hvis man springer over, hvor gærdet er lavest, vil dit gulv ikke se godt ud 1 til 5 år fra nu. "Døgnfluer" entrerer i denne branche næsten hverdag og ødelægger branchen ved at tage genveje og levere skuffelser som cementbaserede flydemørtler.

Er beton slibning/polering noget der sviner


Mekanisk tørslibning af poleret beton er en temmelig ren proces. Vådslibning af beton vil skabe en slam, og det kan få det til at se rodet ud. For hvad angår tør slibe processen, anvendes et vakuum system i forbindelse af slibemaskinen, for at støvsuge 98% af de luftbårne partikler. Den resterende del af støv er let fejet op. Det har heller ikke har de lugtgener, der er til stede fra nogle belægninger, som epoxy, eller lim, der anvendes i visse andre gulv installationer.

Er der et alternativ til eksponering af aggregater (sten) i betonen


Ja! Dybden på slibningen kan give forskellige niveauer af sten / aggregat eksponeringen. Hvis ønsket, kan vi opnå en cementiøs overflade uden synlige store sten.

Er der forskellige typer af poleret beton?


Ja. Vi kan tilbyde variationer af muligheder for eksponering af sten/aggregater og andre materialer, samt forskellige niveauer af glans som betongulvet vil udstråle når det står færdigt.

Er der standarder for mekanisk poleret beton


Nej, der er ingen offentliggjort standarder for poleret beton, dersom den ønskede finish kan være så varieret og enestående. Det er dog almindeligt accepteret, for et beton fundament/terrændæk overvejende skal blive betegnet som ” poleret beton ”, skal det være diamant slebet og poleret gennem en række diamant diske og fortættet for at blive hærdet og lukket overfladen igen.
Niveauer af glans kan variere fra en "mat finish" til "højglans" (fra 3.000 til 7.500 harpiks bundne korn).

Varierende sten størrelse blotlægges fra en "cementiøs finish" til "fuld aggregat" eksponering. Så kan man også tilføje unikke funktioner såsom speciale aggregater af varierende størrelser, farver, krystaller, store klare glas, naturlig lys, profiler, skinner, guldstøv, forstenet træ eller genbrugsmaterilaer.

Er der ting, jeg bør vide, før jeg bygger


Planlæg dit projekt tidligt. Vælg din beton leverandør, farvetype og aggregater, der skal anvendes i betonen. Hvis der skal være tilslags materialer som glas, messing, logoer og dillitationsfuger, har alle brug for at tilrettelægges så tidligt som muligt.

Er det muligt at beskadige betongulve


Et poleret betongulv er en meget omhyggeligt forberedt overflade ligesom et laminat eller hårdt -trægulv. Du bør behandle det som sådan. Selv i erhvervslivet eller industrielle miljøer, sørger rengøringsvirksomheder, at minimere skaderne af stor trafik på deres polerede betongulve.
Det er en god ide at få et måtte system eller bruge tæpper i de mest trafikerede arealer for at minimere slidtagen af meget gående trafik, kan forårsage ridser eller skrammer i den stærke og glansfulde overflade. I virkeligheden er du ikke ude af trit, hvis du forbyder brugen af udesko på din polerede betongulve. Denne overflade var omhyggeligt forberedt af DITOG Stengulvspecialisterne og du bør gøre alt, hvad du kan for at bevare den.

Er det svært at opretholde polerede betongulve


I forhold til andre gulvtyper, er poleret beton stort set vedligeholdelsesfrit. En simpel vaskemaskine eller fugtig mopning vil holde gulvet ren, og lejlighedsvis skal der polering med fine slibemidler til for at genoprette glansen af den oprindelige proces.

Er poleret beton dyrt

Den indledende procedure for poleret beton er typisk større end konventionelle færdige gulvbelægninger. For at kunne levere et poleret betongulv i alverdens look og finish har vi egne dyre og specialiseret udstyr. Dette kombineret med vores store erfaring og den bedste leverance gør det meget dyrt at eje og drive en slibe og polerings virksomhed. Når man vurderer om man vil eje et poleret betongulv, har bygherrer / arkitekt behov for at måle omkostningerne ved gulve over bygningens levetid og dag-til-dag driftsomkostninger, der er afholdt for regelmæssig vedligeholdelse. I næsten alle tilfælde er poleret beton det billigste gulv at eje.
For eksempel kræver vinyl, regelmæssig voksbehandling (eller polish), polering og afrensning for at det tager sig godt ud. Prisen på arbejdskraft kombineret med kemikalier koster normalt ejeren et gennemsnit på 15.- kr per kvadratmeter / pr år. Så efter 10 år, begynder gulvet for alvor at vise at det er blevet ældet og skal udskiftes. Denne omkostning kunne nemt være det dobbelte af den oprindelige installation pris. Beton polering kræver kun en fugtig mopning ugentlige; forevigt. Det samme er gældende for epoxy og gulvtæpper, regelmæssig og dyre vedligeholdelser med en relativ kort levetid sammenlignet med poleret beton.

Er poleret beton noget for mig

Poleret beton er et meget populært gulv alternativ dersom mange husejere i hele Danmark samt mange moderne hjem og virksomheder vælger polerede betongulve som valget for gulvet med mulighed for æstetik, holdbarhed og funktionalitet.

Er poleret beton skadelig for miljøet

Poleret beton er et af de mest bæredygtige og miljøvenlige gulve man kan producere i dag. Selvom beton i sig selv er en smule kontroversielt, i stedet for at bruge penge til at dække det, forhindrer beton polering af fundamentet affald og er en meget langvarig løsning.

Er poleret beton gulve kolde eller glatte

a)  Beton har gode termiske egenskaber. Et gulv, der varmer op med direkte sol i løbet af dagen vil bevare sin varme langt ud på natten. Gulvvarme er også en mulighed.

b) Nej. Holdes de rene, er polerede betongulve ikke glattere end almindelige beton overflader. Og de har en tendens til at være mindre glatte end voksbelagt linoleum eller poleret marmor.

Hvad gør poleret beton til en slidstærk og holdbar gulv

Polering af beton i sig selv gør meget lidt for at bidrage til gulvets levetid, medmindre det er tætnet med beton hærdnings væske. Hærder eller Curing som det også kaldes, er en kemisk reaktiv produkt, der reagerer med stoffer til stede i alle terrændæk.Den densifier er typisk en silikat opløsning, som bæres af lithium, kalium eller natrium og anvendes ved brug af sprøjte eller kost under poleringen. Den kemiske reaktion der finder sted, er detaljeret, men det vigtigste faktum er, at den kemiske reaktion danner en slags 'hud' slags på betonen, der er meget slidstærkt og er den eneste grund til en poleret betongulv bevarer sin glans.

Hvad betyder poleret beton


Terminologien poleret beton blev oprindeligt brugt til at beskrive den proces, hvorved en typisk grå eller farvet betongulv var forseglet og coated med et voks produkt og derefter poleret. Den anvendte voks var generelt pulveriseret bivoks, som blev smeltet og blandet med terpentin og en mineral pigment, om nødvendigt. Den blev anvendt, mens den stadig er varm (og flydende). Pulver blev drysset over overfladen omkring 12 timer senere. Overfladen blev derefter poleret af at gnide kraftigt med en blød klud. Deraf udtrykket "poleret beton gulve" og "polerede betongulve".

I dag, mens betegnelsen forbliver kan den endelige overflade finish opnås på en række forskellige måder og ikke alle metoder er hvad DITOG vil betegne som "poleret beton".

Dem som kalder sig for vores konkurrenter promovere anvendelsen af selvnivellerende materialer og er nemme at installere, nivellerer til en vis grad, efter at være blevet revet og rullet på plads. På afstand giver de indtryk af et poleret betongulv, men tæt på, kommer de på andenpladsen, især med deres plastik-agtige look, viser ingen af de dybder, som er så eftertragtet med poleret beton.

Hvad koster poleret beton


Eftersom der er mange faktorer ved at give tilbud på et poleret betongulv, vil det næsten være umuligt at oplyse en pris, uden først at have kendskab til nogle mindre detaljer. En af de faktorer omfatter gulvets tilgængelighed er (så slibemaskine og udstyr kan nå alle områder). Hver enkelt opgave er individuelt prissat efter, størrelsen af det område, udformning, omfanget af den krævede slibning, den samlede ønskede eksponering, beliggenheden,  og endelige stilen. Poleret beton er et omkostningseffektivt alternativ der kan sammenlignes med planker, fliser, gulvtæppe, vinyl osv. Priserne dine særlige projekt er tilgængelige på forespørgsel.

Hvornår i byggeprocessen poleres betongulvet


Den mest omkostningseffektive løsning er polering af fundamentet inden opsætning af vægge, men kan nås på ethvert tidspunkt i byggeprocessen.

Hvor holdbar er poleret beton


Dette er en permanent proces. Der er ikke anvendt voks, lak, epoxy, akryl eller en anden skinnende belægning som i sidste ende vil svigte.
Med den rette pleje, vil poleret beton have en meget lang levetid.

Hvor langt tid tager beton slibning/polering

Tiden kan varierer. Et nyt betongulv sammenlignet med en 20 år gammel eksisterende underlag, vil hårdheden af betonen og job kompleksiteten afgøre tidsplanen.Yderligere tid vil være nødvendig for specielle bestillingsarbejder. Bemærk: Mindre projekter har samme tidsplan.

Hvordan håndtere jeg spildte væsker på mit betongulv


Ligesom med enhver andet gulv du ønsker at beskytte, skal spild rengøres så hurtigt som mulig. Da beton overfladen er åndbar, kan det i sidste ende blive plettet af højt pigmenteret spild, hvis det er overladt til at sidde i længere tid. Vand spild er ikke en bekymring, bortset fra, at hvis vandet ikke umiddelbart efter er tørret op, kan det efterlade en plet på gulvet. For de fleste spildte væsker, vil gulvets polerede overflade få det spildte væske til at "prælle af", så du kan rense det op.  Brug vand og vask det berørte område for at sikre, at rester fra det spildte væske ikke ødelægger gulvets finish.

Hvordan ved jeg om mit beton kan poleres


Den eneste måde at vide, om dit beton kan poleres, er at udføre en prøve eller banke et stykke op. Denne prøve skal foretages på alle betongulve, nye eller gamle, så bygherre er opmærksom på det endelige produkt samt udføre den rette procedure for at opnå det ønskede finish. Den gode nyhed er, at nye og gamle betongulve/terrændæk er poleret hverdag, uanset alder. Vi har kun haft erfaringer med to betongulve i 11 år, der ikke kunne poleres.

Hvordan vedligeholder jeg poleret beton

Polerede betongulve er et af de nemmeste beton systemer at opretholde. Regelmæssig rengøring og fjernelse af slibende materialer såsom sand og snavs fra overfladen, vil hjælpe med at forhindre ridser og tab af glans. Brug aldrig syreholdige produkter til rengøring af polerede betongulve. Det kræver ikke skrappe rengøringsmidler eller børster til at fjerne snavs. Den bedste daglige vedligeholdelse er blot at bruge en støv moppe.

Såfremt poleret beton anvendes i en offentlig bygning og industri som f.eks hangar eller garage, kan en vaskemaskine anvendes med super bløde børster og en skånsom rengøringsmiddel konstrueret til poleret beton, for at fjerne snavs fra gulvet og svabe det op. Rengøring er nødvendig som på alle andre gulve, men poleret beton har en evne til at forblive uden ridser i disse situationer og er langt over enhver epoxy lakeret, malet, eller andre gulvbelægnings produkt. Det er et perfekt match til industriel brug. Der er ingen behov for afrense eller vokse gulvene.

Hvorfor skal jeg polere beton, i stedet for at coate det med en høj kvalitets forsegler eller epoxy

Poleret beton er en behandling for at gøre betonoverfladen mere slid og pletbestandigt. Det bør dog aldrig forveksles med en overfladebehandling/coating på, det har stadig tilbøjelig til pletter og ætsning, hvis det udsættes for olie eller syre, og selv milde syrer som sodavand eller appelsinjuice vil ætse det blank polerede betongulv.
Poleret beton kan bruges på projekter, der har behov for at modstå fod og/eller kørende trafik, som vil blive vasket regelmæssigt, har ikke til formål at modstå pletter og ikke beregnet til at håndtere syre angreb.
En poleret betonoverflade er det perfekte valg for en langsigtet holdbarhed og skønhed. Typiske ansøger for poleret beton omfatter flyvemaskine hangarer, skoler, produktionsvirksomheder, distributionslager, parkering strukturer, butikker, lufthavne og boliger.

Kan en blank overflade på poleret beton blive ødelagt

Ja, men det er ikke let. Hvis du hælder saltsyre på gulvet, vil det syreskade. Stærke syrer vil ødelægge glansen.

Kan jeg bruge enhver rengøringsmiddel på polerede betongulve

Man skulle tro, at et betongulv vil være hård og i stand til at tåle enhver sæbe, du ønsker at bruge på det. Men det er den glansfulde finish, som du ønsker at arbejde for at bevare. Så undgå enhver rensemiddel, som kan forårsage, at finishen erodere. Dette omfatter ethvert produkt, der indeholder blegemiddel. Klorin er stærkt ætsende, og det vil begynde at nedbryde den polerede overflade på gulvet. En helt anden ting er at salg af klorin bør forbydes fra vores supermarkeder, dersom det konstant afgiver giftige dampe der er sundhedsskadelig, selvom det er skyllet væk.
Brug samme forsigtighed med enhver brug af rensemidler, der indeholder syre som i ammoniak eller eddike. Undgå også enhver form for skrubbe og -rensecreme, der bruger slid til at rengøre, såsom skurepulver eller andre komfur vaskemidler. Denne form for sæbe vil ridse og slide overfladen af dit poleret betongulv. Det giver også mening kun at bruge bløde klude eller fladmoppe og undgå enhver rengøring med værktøj.

Kan jeg farve mit poleret betongulv

Ja! Hvis du lægger et nyt terrændæk eller betongulv, er der forskellige cement farver at vælge imellem. Poleret beton kan være farvet med farvestoffer eller nyt beton, støbes med integreret farve og derefter poleret.

Resultaterne af hver proces er meget forskellig i det endelige udseende, men det er vigtigt at bemærke, at beton kan være farvet eller hældes i en bred vifte af farver til at matche enhver farveskema. En anden populær måde at tilpasse poleret beton er at tilføje dekorative tilslagsmaterialer til frisk beton. Vi anvender marmor eller granit skærver, brud, genbrugsmaterialer, farvet glas og naturlig lys til at skabe et helt unikt gulv. Vi kan også aflevere en cementiøs overflade med "betonhud" med nuancer.

Kan jeg få polerede betongulve i min bolig

Ja, medmindre dit gulv er et trægulv, og så længe betonen ikke ligger for ujævnt, har lapninger med fremmede materialer og ikke er for porøs.

Kan jeg vælge stenene/aggregaterne til en ny beton støbning

Ja, hvis du lægger et nyt betongulv. Udover valg af forskellige cement farver i beton, er der forskellige aggregat/sten farver, former, størrelser og mineraler og materialer man kan vælge at tilsætte i beton.

Kan man polere et eksisterende betongulv


Ja! Hvis du er træt af den gamle udseende med tæppe og gulvbrædder og du ønsker et friskt nyt udseende kan vi pudse betonen nedenunder og leverer et nyt og moderne gulv. Det overordnede udseende afhænger af, typen af beton MPa (=trykstyrke) der er anvendt, den sten/aggregat tæthed og tilstand, samt omfanget af skader på betongulvet.

Kan man udføre den samme beton blanding, der anvendes indenfor, til udendørs områder

Indendørs/udendørs "flowet" er vigtigt for mange boligejere. Polerede beton gulve er et af de eneste produkter, der kan bruges indendør og udendørs. Vi plejer at bruge den samme blanding til begge dele.

Om brugen af poleret beton i dit hjem

Da du første gang så et poleret betongulv, var du uden tvivl forbløffet over hvor fascinerende og smuk denne stil af gulve er, selv i en bolig indretning. Polerede betongulve har selvfølgelig været i brug, i industri og forretningsmiljøer i lang tid. Men flere og flere, unikke udseende og stilfuld appel af poleret beton, er så godt ved at finde vej ind i det interiør udsmykning af boliger. Desto mere du ved om hvordan man tager sig af polerede betongulve, jo bedre vil du være til at bruge denne unikke tilgang til dit gulv indretning i dit eget hjem
DITOG.DK
Betongulve
Stengulve
Terrazzo
Stenvægge
Nye og gamle gulve
Fordele med poleret betongulv
Poleret beton til erhverv
Niveauer for eksponering
Poleret betongulv
Prisliste for poleret og slebet beton gulve
Ofte stillede spørgsmål
Designgulve
Beton-polering
Poleret beton til private
Poleret beton
Slebet betongulv
Poleret beton og slebet beton spørgsmål
My status
Superfloor polerings proces
beton design med guldstoev af DITOG Stengulvspecialisterne
Ønsker du at vide mere om sten & beton polering
Poleret beton gulve og behandling af stengulve - Private & Erhverv - Skandinavien
Dansk Industris Total Gulvservice
Rengøring og vedligeholdelse af poleret betongulv
Caemento Polished concrete Art & Skills
Betongulv design i ægte poleret beton