My status
Dansk Industris Total Gulvservice
Polerede betongulve og behandling af stengulve, til private og erhverv i hele Danmark
Ønsker du at vide mere
Send forespørgsel
STENGULVSPECIALISTERNE
Artisans by nature
Marmor - granit - terrazzo - beton
Om os
Renovering
Artikler
Services
Billedgalleri
Referencer
Terrazzo reparation
Terrazzo vs. Kalk
Terrazzoens oprindelse
Kontakt os
betonbord speciel design med genbrugsflasker

Terrazzoens oprindelse


I dag kender de fleste mennesker terrazzo.som en slags mosaik belægning der udføres ved at støbe skærver af marmor, granit og andre stoffer i mørtel, som derefter sagkyndigt slibes og poleres. Terrazzoen har haft sin renæssance og er ved at blive overhalet af poleret beton som er den eneste gulvbelægning der kan sidestilles og er mere holdbart end et terrazzogulv.

Terrazzoens oprindelse
Terrazzo kommer oprindeligt fra Grækenland. Vi nyder noget af en genoplivning af terrazzo på verdensplan. Terrazzo koncept går tilbage mere end 8000 år, men man referere til guldalderen i Rom for over 2000 år siden, hvor det var værdsat som en holdbar belægnings metode. Ordet ”terrazzo”- er af italiensk oprindelse og stammer fra ordet ”terrazza” hvis betydning terrasse ikke var opfundet indtil det 15. Århundrede.

Dengang blev konstruktionsprocessen finpudset af mosaik arbejder i Venedig, der begyndte at bruge rester af marmorskærverne til overfladen på terrasser der omgav deres bolig. Historisk dokumentation tyder at disse overflader var overladt uslebne, indtil man regnede ud, at gnide dem med sten ville skabe et mere attraktivt og glat gulv.

Først i det 18. århundrede blev begrebet terrazzo design udvidet med indførelsen af gedemælk til at fremhæve farven, beskytte og give det lidt glans og senere i det 20.århundrede ankom slibemaskinerne. Der er tegn på brugen af skærver i gulvbelægninger, sandsynligvis er brugt tusinder af år før det 15.århundrede
DITOG.DK
Betongulve
Stengulve
Terrazzo
Stenvægge