Dansk Industris Total Gulvservice

Vejledning for valg og behandling af stengulv

Stengulve er utroligt flotte når de er velholdte, vi kan renovere slidte gulve til den overflade de ønsker samt tilbyde en vedligeholdelses plan

Stengulve er meget robuste, og kan med den korrekte behandling og pleje holde i mange år Stengulve skal som ethvert andet gulv vedligeholdes, hvis man skal have et smukt gulv, der er nemt at have med at gøre i det daglige.
Desværre bliver stengulve ofte ikke vedligeholdt. Når stenene er blevet ru, er de ikke til at holde rene og udseendet bliver utilfredsstillende.
Det medfører ofte at man påfører en overfladebehandling som polish, for blot at opdage at det er uegnet til stengulve.

Det er vigtigt at forstå stenens vedligeholdelses cyklus for at kunne opretholde skønheden og glansen af dine natursten, med naturplejemidler.

Derfor har DITOG-Stengulvspecialisterne udarbejdet en vejledning for valg af nyt gulv og vedligeholdelse af stengulve.


Valg af sten

Generelt kan siges at jo større belastning, jo hårdere gulv skal der til, specielt hvis man ønsker det blankt.

Hvis man vælger en blød sten i et hårdt belastet område, anbefaler vi en slebet overflade vedligeholdt med vores vaske/pleje serie, da en blank overflade bliver meget dyr at vedligeholde

En blød sten i et stærkt belastet område kræver en god overfladebeskyttelse for at bevare udseendet, og det er uøkonomisk i det lange løb.

Robusthed
Et slebet gulv er meget robust, hvorimod et blankt gulv er sart overfor håndværkere, sand og ridser.

Hygiejne

Der bliver ikke benyttet skrappe kemikalier, og den glatte overflade indebærer at gulvet er hygiejnisk rent med almindelig vask i modsætning til et godt brugt ru gulv, som kan indeholde mange bakterier.

Renovering af naturstensgulve
Gulvet slibes ned til der er en helt plan og glat overflade, som er fri for ridser og højdeforskelle på stenene. Vi kan slibe både tørt og vådt.

Daglig pleje af blanke gulve
Gulvet vaskes med vaskemaskine og special pads eller håndvaskes med fladmoppe. Der benyttes en sæbe uden plejemiddel.

Gulvet fremstår altid med en flot finish, som er ens over hele fladen. Gulvets udseende forringes ikke i købet af dagen, og farverne fremtræder meget flot.

Periodisk Pleje
Gulvet poleres i de slidte gangbaner, når disse udviser slidtage, og har mistet glansen. Overgange i mellem det polerede og det ikke polerede vil ikke være synlig efter nogle dages vask. Poleringen skal foretages i tide for at undgå slibning hver gang.

Efter nogen tid vil gulvet igen blive ridset. Man må igen slibe og polere gulvet, for at få en jævn og ensartet overflade.

Daglig vedligeholdelse af slebne stengulve
DITOG Stengulvspecialisterne har en vaske/pleje serie, som giver et meget flot resultat og en god beskyttelse af gulvet. Systemet er meget nemt at bruge og består af et dagligt vaskemiddel og en plejefilm der kan påføres periodisk. Hvis man vil have høj glans, kan man påføre den oftere.

Der skal kun bruges en almindelig fladmoppe med 2 spands system eller vaskemaskine. Slebet stengulve kan også vaskes med sæbespåner eller et vaske/pleje middel med kokos olie.

Når gulvet igen er blevet ridset, skal det slibes for at få en rengøringsvenlig overflade.

Terrazzo
Terrazzo gulve og bordplader med terrazzo materiale kan have meget forskellig hårdhed afhængig af sten og fyldmateriale. Derfor bliver der betydelige højdeforskelle, når gulvet slides, og det bevirker, at de høje sten falder af med huller til følge. Derfor er det vigtigt at man får slebet terrazzo gulve, når der konstateres højdeforskelle.

Terrazzo med små sten skal slibes med korte intervaller.

Økonomi
Det blanke gulv er dyrere at vedligeholde, men giver også en meget flot overflade.

DITOG Stengulvspecialisterne kan tilbyde at slibe gulvet så det er helt plant.

Sten lagt med højdeforskelle
Ofte bliver håndværkeren stillet overfor en umulig opgave, nemlig at lægge natursten som er uens i højden i et tyndt lag lim. Det resulterer ofte i at stenene ligger med så stor højdeforskel, at gulvet bliver kasseret.

Hvis man ønsker et naturstens gulv lagt med lim, anbefaler vi at man indkalkulerer, at det efterfølgende skal nedslibes, så man ikke står med en kedelig overraskelse i afleveringsforretningen.
Polerede betongulve og behandling af stengulve, til private og erhverv i hele Danmark
Ønsker du at vide mere
Send forespørgsel
STENGULVSPECIALISTERNE
Artisans by nature
Marmor - granit - terrazzo - beton
Terrazzo
Betongulve
Om os
Renovering
Artikler
Stengulve
Stenvægge
DITOG.DK
Services
Billedgalleri
Referencer
My status
Polering af fliser og klinker med speciel polering's teknik
Vejledning for valg og behandling af stengulve
Kontakt os
beton design med guldstoev af DITOG Stengulvspecialisterne